Хидропарк „Вятърните мелници” предлага хармонично съчетание от различни видове отдих. Ние се стремим да е интересно за всичките ни посетители: за възрастни, деца, за любителите на активната или лежерна почивка, в компанията на приятели или самостоятелно – всеки наш гост да намери нещо по свой вкус.

Ето защо, специално за любителите риболовци предлагаме денонощен риболов – както със собствена въдица, така и под наем за по-голямо удобство. Можете да изберете всяко време от денонощието за любимото си занимание, включително нощен риболов между 22.00 ч. и 6.00 ч. Сред екземплярите за улов са европейски сом, шаран, бял амур, толстолоб, кефал, уклей, щука, каракуда, лин, бабушка.

Зоната за риболов на хидропарк „Вятърните мелници” се намира в екологично чист район. Рибните ресурси и простор на зарибената езерна площ създават отлични условия за риболов. Около цялото езеро има кейове и хамаци за желаещите да починат. Релаксиращата атмосфера се подсилва от малко островче в средата на езерото с пауни и кокошки, а в него плуват патици – каролинки, мандаринки, индийски бегачи, зеленоглави патици, черни лебеди и гъски.

Защо е нужен риболовът в съвременния свят, когато човечеството разполага с толкова много нови технологии за забавление? Отговорът е изключително прост – по време на риболов човек се свързва с природата, връща се към времето, когато нашите предци са ловели риба, за да оцеляват.

Риболовът е един от най-вълнуващите и най-популярни видове отдих в света. Някои ходят за риба, за да намерят спокойствие и усамотение, други защото получават своята доза хазарт и адреналин, но всички тези хора ги обединява една дума – риболов.

Спокойна вода, въдица, тиха красива вечер, залеза на слънцето или ранния изгрев – нима това не е щастие? На територията на комплекса не е разрешен спининг риболова.

Цени за риболов

Цена за риболов на въдица – 5.00 лв. за една въдица
Наем на въдица – 5.00 лв.
Цена на въдица за нощен риболов – 30.00 лв.
За внасяне на две или повече въдици – 5.00 лв. на въдица

Цени за трофейни екземпляри

Сом над 15кг. – 15лв./кг.
Шаран над 8кг. – 15лв./кг.
Щука над 6кг.- 15лв./кг
Бял амур над 8 кг. – 15лв./кг.

Цени за риба

Шаран – 4.90 лв./кг.
Бял амур – 4.90 лв./кг.
Толстолоб – 2.90лв./кг.
Европейски сом – 7.00 лв./кг.
Щука – 7.00лв./кг.
Каракуда – 1.00 лв./кг.
Уклей – 1.00 лв./кг.
Кефал – 1.00 лв./кг.
Лин – 1.00 лв./кг.
Бабушка – 1.00 лв./кг..