Хидропарк „Вятърните Мелници” предлага на своите гости и редица забавни атракции:

шест броя басейни – за малки и за големи
водни колела
топка за ходене по вода
стрелба с лък
батути
конна езда
разходка с магарешка каручка
детски кътове
симулатор родео бик
пейнтбол игрище
мини футболно игрище
волейболно игрище

Конна езда

Хидропарк „Вятърните мелници” има удоволствието да предложи на своите гости едно преживяване, което ще остави дълготрайни спомени у всеки желаещ да поязди сред природата или просто да се порадва на конете и понитата. Ние предлагаме:
-Детска езда с придружител на понита
-Екзотична разходка на кон сред природата
-Преходи през красиви местности
-Начално обучение по езда за малки и големи
-Професионални уроци по езда на манеж
-Упражнения на манеж в оптимален вариант
-Анти стресови и разтоварващи разходки на кон, файтон и двуколка сред природата за удоволствие и отмора
-Екстремна езда за напреднали
И всичко това под професионалния надзор на нашите треньори!

Детски кътове

В детския кът целим да създадем сигурна, безопасна и здравословна среда, в която децата да бъдат обградени с любов, грижи и внимание. Ние сме проектирали и изработили нашия Детски Кът с повишено внимание относно безопасността на децата. Обръщаме индивидуално внимание на всяко дете, като по този начин откриваме дейностите, които му носят удоволствие и го стимулираме да развива уменията си в тази насока. С мисъл за нашите деца подаряваме на малките палавници щастливи мигове в хиляди игри, много смях и забавления, в една напълно безопасна среда – по-красива, интересна и различна. Едно магическо място с игри на открито, незабравими забавления в приказния детски кът, специализирани занимания по време на разходките в нашия зоокът, професионално организирани детски рождени дни, градинско парти и прохладна сянка в топлото лято.

Пейнтбол

Пейнтболът е особено увлекателна приключенска игра за свободното време – адреналин, спорт, забава. Трудно е да си представите по безопасен и „оцветяващ” спорт от пейнтбола. Една чудесна възможност да се отпуснете с приятели, да тествате силата и издръжливостта си, екипността. Много удобен вариант за корпоративни клиенти – целият екип да прекара един ден сред природата. Чрез пейнтбола ще преоткриете хората, които са постоянно до вас или работят с вас всеки ден. Не се изисква специална физическа подготовка, а играта се основава на прости и ясни правила, така че участие може да вземе всеки човек, независимо от възраст и физически тонус. Пейнтболът е идеален за облекчаване на стреса – задължително пробвайте!

Батути

Батутите са считани за едни от най-популярните забавления сред децата, добър начин да направите всеки малчуган весел и щастлив. Батутите принадлежат към категорията на най-безопасните забавления. Нито едно дете не се отказва от възможността да поскача на батут – само или с приятели. При детските игри падането е неизбежно и то обикновено носи за децата и техните родители много неприятни моменти. Но избирайки игра върху батут при нас, можете да сте сигурни, че детето Ви освен удоволствие от играта, ще се забавлява без риск за здравето си. Доставете на децата си радост – подарете им скокове на батут!

Стрелба с лък

Практически във всеки от нас е заложена способността да стреляме с лък на интуитивно ниво. Любителите на това вълнуващо развлечение са не само представители на силния пол, но и много дами. Популярността на стрелбата с лък е съвсем закономерна. Тази дейност не само Ви дава голяма доза адреналин, но и развива ловкост, способност за концентрация, усилва вниманието, а тези качества са полезни в ежедневието за всеки. Можете да разнообразите свободното си време като получите урок по стрелба с лък по мишена от 10, 20 или 30 метра. Възползвайте се – уверете се сами колко вълнуващо е подобно преживяване!

Водни колела

В топлото време е така приятно да прекараш поне час във водата сред хладните води на езерото, в чиято повърхност се отразява безметежно небето. За своите гости хидропарк „Вятърните мелници” предоставя възможност за наем на водни колела, с които да направите познавателна и разхлаждаща разходка из всички кътчета на езерото. Чудесен шанс да се полюбувате на живописната растителност в района или да запознаете децата си с различните видове птици, обитаващи езерото. Разходете се с водно колело – почувствайте истинска водна идилия!

Мини голф

Мини голфът е необичаен и удивителен атракцион, който можете да споделите с приятел, семейство, колеги или пък да си организирате мини турнир с компанията. Много подходящ като част от програмата за тиймбилдинг. Играта на мини голф позволява да се отпуснете и насладите на пълна почивка след ден, изпълнен с движение и активни забавления. Не случайно много успели хора използват играта на мини голф дори в офисите си като вариант за релаксация и срещу стрес. Мини голфът няма никакви ограничения за физическа подготовка и възраст. Поиграйте мини голф – подарете си усмивки!

Родео бик

Искате да се пренесете в далечните каубойски времена? Това е Вашата атракция! Родео бик е съвременен вариант на каубойските съревнования. Активен отдих, начин за повдигане на настроението, смях, оживление за Вас и всички наблюдаващи. Проверка на издръжливостта за малки и големи. Тренажорът има различни нива според степента на напредналост, а механизмът е разработен да напомня реалните движения на бика. Забавлението на родео бик ще Ви остави спомени за дълго, впечатления, които да споделяте и сигурен начин за качване на адреналина – опитайте!

Велосипеди

Опознайте природата на велосипед! Наемането на велосипед ще ви гарантира свобода на придвижването и възможност да видите повече за по-малко време. Можете да опознаете прекрасния район на хидропарк „Вятърните мелници”, да видите места, до които не винаги се стига пеша. Всички наши велосипеди са оборудвани с фарове и светлоотразителни елементи за по-безопасно и комфортно придвижване. Велосипедът е най-екологичния вид транспорт, добър начин да поддържате форма и да изглеждате добре. И, освен това, да караш велосипед е изключително забавно! Повозете се на воля!

Беседки

Хидропарк „Вятърните Мелници” предлага на свойте гости пет самостоятелни, уникални по своята архитектура беседки. Всяка една от тях е с индивидуална форма и визия, в тях можете да организирате вашия личен празник или просто да се насладите на компанията на приятелите си, самостоятелно и необеспокоявано. Беседките са идеални както за отмора и уединение сред природата, така и за шумни и весели компании. Наем на беседките не се заплаща, ползването им е включено във входната такса.

Кислороден бар

Кислородният бар предлага вдишване на концентриран кислород, съчетан с ароматерапия. Въздухът, който дишаме, съдържа 21% кислород, а останалото е азот и други газове, благодарение на разработена от НАСА технология, концентрацията му в кислородните барове е между 90-95%, давайки възможност за вдишване на 4-5 пъти по-наситен кислород, по този начин се противодейства на последиците от неговия недостиг, като се постига приятно чувство на релакс, освежаване и съживяване на тялото.

Фиш спа

Хидропарк „Вятърните Мелници“ Ви представя една от най-модерните и ефективни козметични процедури в света – фиш спа терапия с рибки гара руфа. Потапяте краката или ръцете си в специален аквариум. Вътре има стотици малки рибки Garra Rufa / рибки на щастието или рибки доктор/, които не само правят кожата гладка, но и лекуват. Рибките правят лек точков масаж и действат релаксиращо. Животинките съвсем безболезнено и прецизно ще „изгризат“ излишните кожички около ноктите и ще омекчат пръстите . Рибките на щастието безпогрешно различават живата от мъртвата кожа. Те ще премахнат само това, от което вие така или иначе искате да отстраните, а именно мъртвата и загрубяла кожа на петите и пръстите. Естествен маникюр с нежно масажиращо гъделичкане. На практика те се хранят с мъртви и болни клетки от повърхността на кожата, изяждат само най-горният мъртъв слой, полепналите нечистотии и бактерии.

АТВ

Хидропарк „Вятърните Мелници“ организира каране на АТВ-та, за начинаещи и напреднали, с инструктор. Всички, които искат да се възползват от това незабравимо и уникално преживяване, да се чувстват поканени всеки уикенд и празничните дни в хидропарк „Вятърните Мелници“. Нашите опитни инструктори ще ви подарят едно изключително вълнуващо преживяване.

Зоо кът

В хидропарк „Вятърните Мелници“ е разположен и уникален по своята същност зоокът. Входът за животинския кът е безплатен.

Топка за ходене по вода

Топката за ходене по вода е екстремно изживяване за любителите на доброто настроение! Човек влиза в топката, след което може да се „търкаля“ по водата ходейки в нея или да си лежи вътре, напълно сух върху водната повърхност. Новият напълно безопасен воден атракцион повишава значително, както силните емоционални усещания и адреналина, така и доброто весело здравословно настроение.

Караоке

Спри да пееш под душа, там няма кой да те чуе и оцени таланта ти. Имаш уникалната възможност да направиш кавър на любимото си парче или дори да надминеш оригинала. Скъпи гости, моля не се колебайте да поискате от вашия сервитьор плейлистата с песни.

Енергийна пирамида

В хидропарк „Вятърните Мелници“ e изградена единствената в Европа – енергийна релаксираща пирамида. Пирамидата е с размери 7 х 7 метра и е висока 4.35 метра. Външното покритие е от медно фолио със златно покритие. Във вътрешността ѝ са изложени над 70 вида скъпоценни камъни и минерали, през които преминава воден поток, зареждащ се от енергията им. Комбинирайки пирамидата със скъпоценни камъни, благородните метали и водата ние желаем да предоставим на Вас нашите клиенти, подходяща обстановка за релакс и почивка. Входът за енергийната пирамида е включен във входната такса!

Наргилета

Хидропарк „Вятърните Мелници“ Ви предлага най-съвършено приготвените наргилета, с най-качествения тютюн внасян от арабските страни. Всички аромати са подбрани, така че да удовлетворят Вашите най-разнообразни желания – плодови, сладки, тръпчиви, екзотични, леки или тежки. Имаме предложение за всеки вкус. Съставът на нашите продукти осигурява гъст и ароматен дим, който ще Ви дава винаги страхотно усещане и релакс. Всички аромати имат сертификат за липса на тютюн и тютюневи производни в състава. Към всяко наргиле предлагаме бонус – локум с шамфъстък!